12 pokyčio išraiškų (IX dalis)

Žmogus – vienintelė būtybė, kuri atsisako būti tuo, kuo yra.

Alberas Kamiu

Įkvepiančios citatos, mintys, sentencijos gali praskaidrinti dieną ir priversti susimąstyti apie gyvenimą. Įdomūs ir gražūs meno darbai – tai ne tik malonumas akiai, bet ir priežastis pabandyti įžvelgti, ką norėjo šiuo darbu pasakyti autorius. Projekto metu „12 pokyčio išraiškų“ architektė, menininkė Odeta Sobutaitė sujungia du dalykus į vieną – skaitmeninę tapybą ir žymių rašytojų, filosofų ir visuomenininkų mintis į meno kūrinius apie pokyčius gyvenime. Tai devintasis O. Sobutaitės darbas, nupieštas pagal Alberto Kamiu sentenciją: „Tavo raktas į sėkmę – įprasti gyvenime daryti tuos dalykus, kurių labiausiai bijai“.

„Nemažai žmonių yra nepatenkinti savimi – laikui bėgant atsiranda vis naujų įpročių ar bruožų, kurių norime atsikratyti. Tikiu, kad būtent tai yra viena iš pagrindinių priežasčių, pastumiančių žmogų keistis, ryžtis pokyčiams. Tai ir pavaizdavau savo devintame ciklo piešinyje. Jame vaizduojamas savęs atstūmimas, nepripažinimas.

Šiame piešinių cikle raginu visus keistis į gerą, tobulėti. Tačiau tuo pačiu linkiu šiame pokyčių ir įvairovės kelyje nebūti per daug griežtais sau. Tai sakau todėl, kad nėra žmonių be trūkumų, kartais tai ir daro asmenybę savotišką ir individualią“, – apie devintąjį darbą pasakoja Odeta Sobutaitė.

Pirmasis ciklo piešinys: 12 pokyčio išraiškų (I dalis)
Antrasis ciklo piešinys: 12 pokyčio išraiškų (II dalis)
Trečiasis ciklo piešinys: 12 pokyčio išraiškų (III dalis)
Ketvirtasis ciklo piešinys: 12 pokyčio išraiškų (IV dalis)
Penktasis ciklo piešinys: 12 pokyčio išraiškų (V dalis)
Šeštasis ciklo piešinys: 12 pokyčio išraiškų (VI dalis)
Septintasis ciklo piešinys: 12 pokyčio išraiškų (VII dalis)
Aštuntasis ciklo piešinys: 12 pokyčio išraiškų (VIII dalis)
Dešimtasis ciklo piešinys: 12 pokyčio išraiškų (X dalis)
Vienuoliktasis ciklo piešinys: 12 pokyčio išraiškų (XI dalis)
Dvyliktasis ciklo piešinys: 12 pokyčio išraiškų (XII dalis)

Odeta sobutaite piesiniu ciklas
Odetos Sobutaitės nuotr.

Panašūs straipsniai